Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tényleg minden férfi csak azt akarja?

2009.05.29

Első pillantásra a férfiak szexuális élete egyszerűbbnek látszik, mint a nőké: egy férfinak kell egy – vagy több – nő, akivel rendszeresen szexuális életet élhet, akár érzelmek, vagy komolyabb kapcsolat nélkül, és kész. Semmi bonyodalom, csak élvezet. De vajon a férfiak tényleg nem bírják ki szex nélkül, éa csupán az aktus a fontos a számukra, intimitásra, szeretetre nincs szükségük?

Ha a férfiak valóban nem tudnának szex nélkül élni, feltehetően sokkal több lenne a nemi erőszak, hiszen sok a magányos férfi. Jelenleg azonban a vizsgálatok szerint az ilyen típusú elkövetett bűncselekmények indítója szinte minden esetben az agresszivitás, és nem a nemi vágy. Ugyanis az áldozatok túlnyomó része nem fiatal, kívánatos lány, hanem akár kisgyermek, öregasszony – vagyis bárki, aki védtelen, megtámadható és megalázható. 

De a legjellemzőbb, ha megnézzük, hogy viselkednek a férfiak, amikor megfosztják őket a szextől, mire vágynak, hogyan gondolkodnak például a katonák vagy a börtönök lakói.

– Amikor megkaptuk a behívót, a haverommal azonnal őrült csajozásba fogtunk – mesélte Gábor, akit még másfél évre hívott magához a hadsereg. – Alig múltam húsz éves, egyszerűen elképzelni sem tudtam, hogy fogom kibírni hónapokig szex nélkül. Ezért igyekeztünk előre „bepótolni” mindent. Aztán kiderült a helyszínen, hogy nagyon is ki lehet bírni, sőt rájöttem, vannak helyzetek, amikor az embernek eszébe se jut a szex. Esténként olyan fáradtam, pszichésen kinyúlva dőltünk az ágyba, hogy ha a legszebb pucér lányokat hozzák elém, akkor se keltették volna fel az érdeklődésemet. Később már szóba kerültek a lányok, de érdekes módon igazából senkinek sem a szex hiányzott. Amiatt aggódtak a fiúk, hogy a barátnőjük vajon megvárja-e őket, hűséges-e, ez sokkal fontosabb volt, mint a szex. Azóta tudom, hogy igenis lehet élni szex nélkül, vannak ennél fontosabb dolgok is az életben.

A börtönökről az a hír járja, hogy a rabok tömegesen homoszexuálissá válnak. A fegyintézetek vezetői és pszichológusai cáfolata nem sokat ér, a normálisan élő emberek számára elképzelhetetlen, hogyan lehet kibírni szexuális élet nélkül évekig. A valóságban azonban a börtönökben ritkák a nemi együttlétek, a rabok – a tényleges homoszexuálisokat kivéve – inkább megtartóztatják magukat. A szabadulás után pedig első útjuk nem a nőkhöz vezet, hanem a családhoz, a barátokhoz, a normális kapcsolatok hiánya ugyanis sokkal erősebb, mint a szex utáni vágy.

Ezek persze szélsőséges helyzetek, ám jól mutatják, hogy a férfiak számára sem a szex a legfontosabb az életben, ők sem csak azt akarják. Jól bírják, ha meg vannak fosztva a nőktől és a gyönyörtől, mert ugyanúgy, mint a nők számára, nekik is a kapcsolatok és az érzelmi biztonság a lényegesebb. Igaz, ha ez megvan, akkor viszont már előtérbe kerül a szex, és minden férfi vérmérséklete szerint keresi az érzéki örömöket – van, aki odahaza feleségével, barátnőjével, van, aki csapongva, virágról virágra szállva…