Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mi, nők is félünk a házasságtól?

Sokáig hittem azt, hogy szinglinek lenni azt jelenti, hogy bár egyedül van az ember lánya a világban (értsd: férfi nélkül), mégsem magányos. Megtalálja a számítását, éli az életét, megvalósítja önmagát, valamint kellő mennyiségű szabad akarattal és pénzzel rendelkezik ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében.

Aztán egyszer csak jött az elsöprő szerelem, és én még mindig szingli voltam lélekben. Fantasztikusan éreztem magamat az életem filmjében. Madarat lehetett volna fogatni velem. Mivel azonban a párom nem vonta meg tőlem szabadságomat különböző „rendeletekkel" és szankciókkal, így azt gondoltam, én vagyok a legboldogabb szingli a világon!

Később eljött az a stádium, mikor összeköltöztünk, és kezdtem párosan gondolkodni. Az „Én” helyét felváltotta a „Mi”. Már évek óta egy pár voltunk/vagyunk, mivel azonban a szabadságjogaim nem sérültek, így joggal érezhetem magamat felhőtlen páros-szinglinek. Remélem, ezzel új típust teremtek. J Bár valódi boldogság tölt el, mikor a Kedvessel vagyok, nagyon jól érzem magamat egyedül is.

Hétvégén – nem titok – betöltöttem a 36. életévemet, s megtörtént, amire szingli szívem nagyon vágyott. Megkérték a kezemet és én igen-t mondtam. És egyszer csak megrémültem. Megszűnni látszik a szingli státuszom és a menyasszonyság veszi át a helyét? Vajon tényleg ennyire fontosak a státuszok?

Harminc évvel ezelőtt még szégyen volt pártában maradni, és hamar megbélyegezték az embert. Szánalmas pillantások, sóhajtások közepette morzsolták a szavakat a szűk szájak: vénkisasszony. Aztán fordult a kocka, s mit ad isten, a szingli státusz divatba jött. De vajon divat-szingli-e az, aki ragaszkodik a függetlenségéhez? Vajon mi nők is ugyanúgy félünk a házasságtól, mint a férfiak? „Mossál, főzzél, takarítsál, hol a vacsora?”

Hát, én mostantól eljegyzett szingli menyasszony vagyok, és ha egyetlen is ezen a világon, attól még rendkívül boldog! Nincsen félnivalóm, hiszen eddig is úgy éltem, ahogy akartam. Egy olyan férfihoz pedig szívesen kötöm az életemet, aki mellett mindig az lehetek, aki valójában vagyok. Örökkön örökké. Ámen! J

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.