Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sminktippek bulikra

2008.09.27

Partikon, bulikon hódít a dekoratív, eros, sot extravagáns smink! Ilyen alkalmakkor nem nappali fényhez festjük magunkat, így hát minden lehet túlzóbb a megszokottnál. A fo, hogy ismerjünk néhány trükköt, amit nem árt betartani. Bármilyen smink esetén a hangsúly a fényes részekre esik.

Döntsd el, mit szeretnél az arcodon kihangsúlyozni, s azt is, hogy mit nem. A legtöbben a szem kiemelésére esküszünk: világos, csillogó szemhéjpúder vagy fénypúder használatával. A szemöldök alá kenve elevenebbé válik a tekintet, a belso szemzugba pöttyözve pedig nagyobbnak tunik a szem.

Ovális és vékony arcúak kiemelhetik ezzel a technikával arcukat is, ilyenkor a púdert az arc "almácskájára" kell festeni. Nem árt tudni, hogy a fénypúder - a csillogás miatt - erosen kiemeli az esetleges borhibákat. Az ilyen borfelületen soha ne használjuk!
A tökéletes pillantás érdekében nemcsak szemre, hanem a szemöldökre is koncentrálni kell! Általánosságban érvényes a következo szabály: a szemöldök hosszának ?- ánál (az orrnyeregtol számítva) kezdjük el kialakítani a formát. Ha túl egyenesnek tunik, a szemöldök legmagasabb pontján kell eroteljesebben szedni, innen kell a szemöldöknek lejtenie.


Színtippek:

  1. kék szemhez: eros orgonaszín, ezüstös szürke és barna árnyalatok
  2. zöld szemhez: bronzos árnyalatok, meleg bordó és grafitszínek
  3. barna szemhez: fénylo arany, ibolyaszín és huvös pink

Az ajkak kiemelése minden csillogó ajakápolóval lehetséges, így teltebbnek is tunik majd. A világos és meleg színek erosítik ezt a hatást. Vékony ajkaknál semmiképpen ne használjunk sötét és matt szájfényt! A téli szezon trendje szerint visszatért a '90-es évek minimalista, tiszta árnyalatokat használó divatja. Ebben az esetben le kell mondanod a csillogásról!

Jó tanács: a sárgás árnyalatú rúzsok kiemelik a fogak elszínezodését. Így ezeket kizárólag makulátlan fehér fogsorral rendelkezok használják!


Színtippek:

  1. telt ajakhatás: csillogó rózsaszín, pezsgoszín vagy szantálfa
  2. trendi: matt barna árnyalatok
  3. hollywoodi mosoly: lazacszín
  4. elegáns: matt bordó