Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hogyan éljünk túl egy szakítást?

2009.06.01

Természetesen mindenki számára szörnyű érzés elveszíteni valakit, akit szeretett. A szakítás mindenkinek nehéz, annak is, aki szakít!

Ne gyűlölködj!Kezdjük talán azzal a ténnyel, hogy amikor egy komoly kapcsolat véget ér, és az egyik fél vetett neki véget, ne kezdj rá haragudni, és ne lásd benne a szörnyű lényt, aki tönkretette az életedet! Próbáld megérteni őt, és fogadd el, hogy megváltoztak az érzései, sőt, köszönd meg neki, hogy eléd állt és felvállalta, őszintén. Tudom, hogy nem könnyű, de mindenki átesik ezen – remélhetőleg - csak egyszer életében, és jobb, megtudni, hogy már nem szeret, mint hazugságban élni. Mitől érezheted jobban magad? Ne találkozz vele!Szakítás utáni barátság van, de nem egy hét múlva. Adjatok egymásnak időt! Ha közvetlen a szakítás után újra látod, még nem vagy túl rajta, nem tudsz tisztán gondolkozni, ennek könnyen az lehet a vége, hogy újra összejöttök, pedig ez ekkor már csak az újrafőzése valaminek, ami elsőre is ehetetlen volt. Pakold össze a holmiját!Tüntesd el a polcról az „Örökké szeretni foglak” feliratú plüssállatokat, és a közös képeket is pakold el. Kidobni talán nem muszáj a rá emlékeztető összes tárgyat (pl. bögrét, rucikat), mert ha túl leszel rajta, hidd el, ugyanúgy fogod használni, mint előtte és nem is fogsz belegondolni többé, hogy tőle vannak.

Ne hallgasd a kedvenc számaitokat, és ne nézz romantikus filmeket!Ezek a tevékenységek visszaidézik őt, és a vele kapcsolatos érzéseket, és még mélyebbre löknek a gödörbe, pedig te ki szeretnél mászni… Foglald le magad! A barátok, a bulik jobb szolgálatot tehetnek, mint valaha! Elterelik a gondolataidat, amíg felejthetsz. Vigyázz! Ne mássz bele rögtön egy újabb kapcsolatba! Ekkor még fájnak a sebek, de ezeket nem másnak, neked kell meggyógyítani magadon! Foglalkozz magaddal!Kényeztesd kicsit magad, menj szaunába, uszodába, kozmetikushoz. Csinálj bármit, ami jól esik, és jobban érzed magad tőle. A testmozgás ilyekor is remek ötlet. Nemcsak kikapcsol, de energiával is feltölt, egyre erősebbnek érzed majd magad tőle testileg, lelkileg.

Beszélj róla!Jól esik az embernek, ha elmondhatja valakinek, ami fáj. Olyan embert válassz, akiben megbízol, anyukádat, legjobb barátodat/barátnődet, hiszen a lelked legmélyebb dolgairól van szó. Nem kell erősnek mutatkozni, ha fáj! Az, hogy rosszul esik a dolog nem azt mutatja, hogy legyőztek, vagy gyenge vagy lelkileg, csak azt, van szíved, ez teljesen természetes. Az időAz idő mindent megold! És az elcsépelt közhely tényleg igaz! Ahogy telik az idő egyre kevesebbet gondolsz rá, és eljön a nap, hogy lezárod magadban a múltat, tovább lépsz és kész leszel egy új kapcsolatra.