Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csókról

2009.03.06

A csók a legelső olyan mozzanat, amikor megnyílunk párunknak.
  

Ha pontosabban és mélyebben meg szeretnénk ragadni a csók lényegét, akkor arra következtethetünk, hogy a csók a legelső olyan mozzanat, amikor megnyílunk párunknak, amikor valamit adunk neki magunkból. Szemeinket behunyjuk, átadjuk magunkat a másiknak, megízleljük, kacérkodunk vele, és szavak nélkül juttatjuk kifejezésre vonzalmunkat, vágyainkat. Az első csók olyan, akár a szüzesség elvesztése. Az ember készül rá, a tenyerén vagy épp a fürdőszobatükrön gyakorlatozik, ide-oda tekeri, hajlítja nyelvét, és első szerelmes álmaiban még nem az első behatolásról, ruhaszaggató jelenetekről álmodozik, hanem arról, ahogy az arca a másikéhoz közelít, belép a másik intim szférájába, beleszippant az általa lélegzett levegőbe, majd feloldóik a másik szájában. 

Tény és való azonban, hogy a csók romantikus és ártatlan varázsa a szexuális tapasztalatszerzéssel idővel átértékelődik, és a szex szolgálatába áll. A tinédzserkori smárolásoknak, a mozis egymásnak eséseknek, a nyakkiszívásoknak előbb vagy utóbb szex lesz a vége. A csók az előjáték része lesz, egy egy éjszakás kaland esetében éppenséggel belépő a bugyiba. Így vagy úgy, de az érzéki csók megteszi a kellő hatást, akár részesei vagyunk, akár kívülállóként taglóz le minket a látvány (elég ha csak arra gondolunk, amint a diszkó kellős közepén bimbódzó lányok egymást nyalják-falják a férfifantázia felkorbácsolása kedvéért - és kevésbé biszexuális hajlamaik bátor felvállalása érdekében). 

Természetesen megesik, hogy a csók egyáltalán nem vonzó, sőt idegesítő jelenség. Akaratlan szingliként például mindenre vágyik az ember, csak épp kacér, nyálas és cuppogó hangokat kiadó, enyelgő párok látványára nem. A szerelmesek a villamos kellős közepén - jó pár rájuk tapasztott szempár kíséretében - éppen a fent említett csodaszép érzéssel ragadtatják el magukat, míg a kívülálló - a jóból kimaradó - bámészkodó pumpája hamar a magasba szökik, főleg, ha nem erotikus, hanem kamaszos, ám heves csókcsatákat lát.