Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hibátlan sminkelés

2008.10.26

Mire jó a korrektor?

A legtöbb nő a pattanások elkendőzésére és a szem alatti karikákra használ korrektort, pedig az alapozónál magasabb pigmenttartalmú fedőkrémekkel akár a száj körvonala is újrarajzolható.

Milyen színű legyen?

Ha csak egy korrektorod van, az legyen a bőröd színével megegyező vagy annál egy árnyalattal világosabb.

A profik azonban több színt használnak: sárgás árnyalatút a szem alatti karikák eltüntetésére, legalább egy világosat és egy sötétebbet az arc formázására, enyhén zöldbe hajlót a pirosság (például pattanások) fedésére.

Ecsetes végű megoldás – Touche Eclat (Yves Saint Laurent)

Kiszerelés és állag

• Stift: Az egyik legelterjedtebb változat a krémes, szilárd korrektorok esetében. Nem célszerű közvetlenül használni, mert nem lehet vele pontosan dolgozni.

• Szivacsos applikátorral: Gyakori kiszerelés a folyékony korrektorok esetében. Kezdőknek ideális ez a forma. Könnyű vele dolgozni, bár nem olyan precíz, mint az ecset.

• Toll- és ceruzaforma: Használata egyszerű, csak át kell satíroznod a kívánt területet. Ha folyékony állagot rejt a csomagolás, ügyelj arra, nehogy a szükségesnél nagyobb mennyiséget tekerj ki a tollformából.

Többfunkciós korrektor és szemhéjalapozó – E. FunkhouserTégelyes: Használata kényelmes, de fokozottan ügyelni kell a higiéniára. A kezedről baktériumok kerülhetnek a tégelybe, így a fertőzött korrektor bőrproblémákat okozhat. Használj inkább ecsetet!

• Tubus: A profik ezt a változatot kedvelik a leginkább. Kis mennyiséget nyomj a kézfejre, majd innen ecset segítségével vidd fel. Az árnyalatokat keverheted is.


Hogyan használd?

Alapozás után – vagy ennek hiányában a smink első lépéseként – vidd fel a bőrre. Szerezz be egy korrektorecsetet, melynek vékony hegye precíz felvitelt tesz lehetővé. Az eldolgozáshoz használd a mutatóujjad, melynek melegétől beleolvad bőrödbe és láthatatlanná válik a fedőréteg.

Kenődésgátló szivacsos korrektor Double Wear – Stay-in-Place SPF 10 – Estée Lauder

• Szem alatti karika: A szemzugtól kifelé, pöttyözve vidd fel a bőröd színénél világosabb korrektort, majd a mutatóujjaddal lágyan ütögesd a festéket a bőrbe. Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy a szem körüli vékony és érzékeny bőr megnyúljon, ráncosodjon.

• Külső szemzug: Az alsó és felső szempillák találkozásánál látható sötét területet a legtöbb nő kifelejti a korrektúrázandó területek közül, pedig a tekintet élénkebbnek, frissebbnek tűnik, ha ide is kerül egy kis festék.

• Szemhéj: Tartósabb lesz a szemhéjfestés, ha ujjbeggyel eldolgozol egy cseppnyi alapozót a szemhéjadon, és erre viszed fel a színt.

Korrektorecsetek (BőszEcset)

Pattanás: Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású terméket válassz, amely nemcsak elfedi a pattanást, hanem segít megszabadulni is tőle. Kézzel ne piszkáld ezt a területet, mert csak ronthatsz a helyzeten; használj ecsetet és tisztítsd rendszeresen.

• Árnyék: A markáns árnyékokat – az orrcimpák tövében vagy a nevetőráncoknál – egy leheletnyi korrektorral tompíthatod. A szem alatti táskák méretét ugyanígy csökkentheted: a duzzanat alsó vonala alá – az árnyékos területre – vidd fel ecsettel a korrektort.

• Hajszálér: A vonalakat követve vidd fel a korrektort, majd dolgozd el az átmeneteket.

• Ajakvonal: Korrektor és szájkontúr segítségével valósággal újrarajzolhatod ajkaid körvonalát. Vigyázz, egy picit csalhatsz, de túl nagy változtatás esetén kiderül a turpisság!

• Komolyabb bőrhiba: A kifejezetten erre a célra kifejlesztett, erős fedőképességű camouflage (álcázó) vagy korrekciós típusú készítményekkel orvosolható a probléma.